Däckbyte

Däckbyte Västerås

Se till att inte överraskas av vinterns plötsliga intågande med snö och isiga vägar! Kom till oss på Wevo Västerås när det är dags att byta däck på bilen, så får du tid över till annat medan arbetet utförs av proffs. Vi kontrollerar mönsterdjup, lufttryck och ser till att bultarna blir rätt dragna. Som bonus slipper du tunga lyft och smuts, samt kan lita på att du blir meddelad om däcken behöver bytas ut eller repareras.

Mellan den 1 december och 31 mars är det lagkrav på att du ska ha vinterdäck monterade om det är vinterväglag. Med vinterväglag avses om det finns is, snö, snömodd eller frost på någon del av vägbanan, även vägrenen. Med vinterdäck menas dubbade däck eller odubbade friktionsdäck.

Däck för olika säsonger

Alla däck på ditt fordon måste vara av samma typ, du kan exempelvis inte ha ett friktionsdäck och tre dubbdäck. Då blir köregenskaperna sämre och säkerheten sätts på spel. Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och 15 april. Det är lagligt att köra med dubbdäck efter den 15 april och innan den 1 oktober, om det är eller befaras bli vinterväglag. Odubbade friktionsdäck får användas året om.

Slitna däck?

Är du osäker på om dina däck håller en tillräckligt hög standard inför däckbytet så hjälper vi såklart dig att kontrollera det. Skulle däcken vara för slitna så erbjuder vi ett noga utvalt sortiment av högkvalitativa däck. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar! Byt dina däck hos oss i Västerås.

Wevo kan hjälpa dig med både höstens och vårens däckbyte. Med vår erfarenhet och kunskap kan vi på ett snabbt och korrekt sätt utföra ett däckbyte oavsett vilken fordonstyp det gäller. Professionellt utfört – till en rimlig peng!

Däckbyte hos Wevo Västerås

Vid ett däckbyte/hjulskifte hos oss kan du känna dig trygg. Bilen lyfts upp på korrekt sätt och vi kontrollerar alltid däckens skick, lufttryck, hjulnav och gängor. Hjulbultar / hjulmuttrar dras alltid korsvis med rätt åtdragningsmoment.

Lagar & datum för däckbyte

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 dec – 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 okt – 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 sep.

På Transportstyrelsens hemsida kan du hitta mer information om vilka lagar och datum som gäller.

TPMS – däcktrycksövervakning

Vi har alla verktyg och kunskap för att hjälpa er med däcktrycksövervakningssystemet. Bilar nyare än 2014 ska enligt lag ha ett fungerande däcktrycksövervakningssystem. Flertalet bilar har TPMS (Tire Pressure Monitoring System) installerat via ventilen i fälgen andra kontrollerar däcktrycket via ABS-systemet.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.