Vinterdäck

Vinterdäckets prestanda och egenskaper lämpar sig bäst vid temperaturer under 7°C. Vinterdäcket garanterar dig en ökad säkerhet vid våta, snötäckta eller isiga vägar, men även vid torra underlag vid låga temperaturer. Bromssträckan, dragkraften och stabiliteten är beroende av rätt gummiblandning för rätt temperatur. Ett vinterdäck känns igen genom märkningen M+S (mud and snow) och en symbol av ett berg med en snöflinga i mitten. Vinterdäcken delas vanligtvis upp i tre kategorier Dubbdäck, Nordiska dubbfria däck och centraleuropeiska dubbfria däck.

Under vinterhalvåret ska dina däck ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter. Kravet på vinterdäck gäller mellan 1 december till 31 mars eller så länge det råder vinterväglag*. Det är tillåtet att använda dubbdäck redan från och med 1 oktober och fram till och med 15 april. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Däcken kan vara antingen dubbade eller dubbfria så länge de är framtagna för vinterkörning.

Byta däck i tid

För att däckbytet ska bli så smidigt som möjligt för er och oss så är det bra att ha god framförhållning. Tänk på att kontakta oss i god tid vid däckbyte och tänk på att boka förvaring av däck i tid.

*Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen och det är polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen du befinner dig.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.